Zeti Hot Oven 3rd Photoshoot with Majalah Rasa
Zeti Hot Oven 2nd Photoshoot Durian Crepe
Zeti Hot Oven featured in Mingguan Wanita magazine (Raya Edition) pg 292. With Pavlova recipe.
Bakery and Baking Studio, Pasangan Suami Isteri yang “Passion” tentang baking dan pastri. Kami merialisasikan impian anda untuk membuat kek yang berkualiti tinggi dengan menyediakan kelas baking di Studio kami. Ramai yang sudah mencuba anda bila lagi?. Kami bole bantu. Highly passion baking couple with experiences in delivering high quality cakes and pastry. Love to teach others for those who want to explore and learn about baking at our baking studio. Many has experience it. We can assist you.
Salam sis. Sy dh bce halaman resepi sis. Sy sgt berminat nk buat pavlova. Stu pertyaan sy, benarkah perlu menggunakan 120 biji telur? Sy hairan sgt. Terlalu byk. Agk membhyakan kesihatan. Sy hrp, tu hanya typing error je. Tp sy perlu tahu, benarkah 120biji? Huhuhu
ReplyDeletewsalam sis,
ReplyDeletemmg btol tu type error. Resepi ni hanya guna 2 biji telur putih. saiz ni agak kecik tapi kalau nak buat utk saiz 8', guna 4 biji telur putih
Pukul telur putih sampai kembang
masukkan gula sedikit demi sedikit
pukul lagi sampai btol2 kembang
masukkan esen vanila (utk hilangkan bau hanyir telur)
masukkan cuka putih
last sekali masuk tepung jagung
selalunya bakar kena ikut anggaran adunan. kalau utk 2 biji telur, bakar dlm 30min, utk 4 biji telur, bakar selama 40min
bila dah siap, jgn keluarkan dari oven. biarkan sejuk dlm oven, buka pintu oven sikit, biarkan pavlova tu sejuk dlm oven
utk whip cream, pukul sampai kembang, gula ikut rasa.
let me know kalau nak tanye pape lagi k
Selamat Mencuba :)
As salam sis, saya baru nak bertanyakan hal yg sama...terkejut jugak perlu 120 biji telor..sedangkan bahan2 lain sedikit saja sukatannya..
ReplyDeleteMujur la ada rujukan atas halaman tu..
tq sis..
salam eyrajabar,
ReplyDeletesorry ye,typo error tu.
just ikut je resepi. Insyaallah jadi nnt. Kalau x sure apa2, bgtau k.