Saturday, July 21, 2012

365 Hot Oven - Zt Hot Oven News

Zeti Hot Oven 3rd Photoshoot with Majalah Rasa





Zeti Hot Oven 2nd Photoshoot Durian Crepe





Zeti Hot Oven featured in Mingguan Wanita magazine (Raya Edition) pg 292. With Pavlova recipe.


4 comments:

  1. Salam sis. Sy dh bce halaman resepi sis. Sy sgt berminat nk buat pavlova. Stu pertyaan sy, benarkah perlu menggunakan 120 biji telur? Sy hairan sgt. Terlalu byk. Agk membhyakan kesihatan. Sy hrp, tu hanya typing error je. Tp sy perlu tahu, benarkah 120biji? Huhuhu

    ReplyDelete
  2. wsalam sis,

    mmg btol tu type error. Resepi ni hanya guna 2 biji telur putih. saiz ni agak kecik tapi kalau nak buat utk saiz 8', guna 4 biji telur putih

    Pukul telur putih sampai kembang
    masukkan gula sedikit demi sedikit
    pukul lagi sampai btol2 kembang
    masukkan esen vanila (utk hilangkan bau hanyir telur)
    masukkan cuka putih
    last sekali masuk tepung jagung

    selalunya bakar kena ikut anggaran adunan. kalau utk 2 biji telur, bakar dlm 30min, utk 4 biji telur, bakar selama 40min
    bila dah siap, jgn keluarkan dari oven. biarkan sejuk dlm oven, buka pintu oven sikit, biarkan pavlova tu sejuk dlm oven

    utk whip cream, pukul sampai kembang, gula ikut rasa.

    let me know kalau nak tanye pape lagi k

    Selamat Mencuba :)

    ReplyDelete
  3. As salam sis, saya baru nak bertanyakan hal yg sama...terkejut jugak perlu 120 biji telor..sedangkan bahan2 lain sedikit saja sukatannya..

    Mujur la ada rujukan atas halaman tu..

    tq sis..

    ReplyDelete
  4. salam eyrajabar,

    sorry ye,typo error tu.

    just ikut je resepi. Insyaallah jadi nnt. Kalau x sure apa2, bgtau k.

    ReplyDelete

Your order please